Το Παράρτημα Καλαμάτας στον Αντικάλαμο στεγάζεται σε νεότευκτες και σύγχρονες εγκαταστάσεις 1600m2 και διαθέτει 2 αναγνωστήρια δυναμικότητας 180 θέσεων.

Η συλλογή αποτελείται από 30.000 τόμους που άπτονται των επιστημονικών αντικειμένων των τμημάτων και περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό, επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία, περιοδικά, πτυχιακές εργασίες και άλλο έντυπο - ηλεκτρονικό υλικό. Σημαντικό μέρος της αποτελούν τα αντίτυπα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ολοκληρωμένης διαχείρισης συγγραμμάτων «Εύδοξος» και το εποπτικό υλικό διδασκαλίας, όπως βιντεοταινίες, slides, albums, πολυμέσα, προβολείς διαφανειών κ.λπ.

Ο εμπλουτισμός της συλλογής είναι συνεχής και προέρχεται από αγορές και δωρεές .

Η επεξεργασία του υλικού γίνεται με βάση τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα.

Η αναζήτηση του υλικού γίνεται με τη βοήθεια Η/Υ. Στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν 25 τερματικά ΡCs από τα οποία οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΒΙΚΕΠ: ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, βάσεις δεδομένων μέσω του δικτύου της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-link), Ιδρυματικό Αποθετήριο, αναζήτηση καταλόγου (opac): https://opac.seab.gr/search~S21*gre

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική για την πληρέστερη υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των γενικότερων ενδιαφερόντων των χρηστών της και παρέχεται στους χώρους της δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (Wi/Fi).

Στο Παράρτημα επίσης λειτουργούν: 

   - Γραφείο Εξυπηρέτησης Εντυποαναπήρων Χρηστών, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου», συμμετέχει στην      ανάπτυξη και στον εμπλουτισμού της πολυμορφικής ψηφιακής βιβλιοθήκης ελεγχόμενης πρόσβασης AMELib (Accessible Multi-modal Electronic Library): http://amelib.seab.gr/

Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Άννα Ολένογλου, τηλ. 27210-45195, email: a.olenoglou@go.uop.gr

    - Εκτυπωτική μονάδα στο υπόγειο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες για την υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος .

Ώρες Λειτουργίας για το κοινό:

Διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους

Προσωπικό Παραρτήματος:

Γιάννης Αλεβίζος, Υπεύθυνος Παραρτήματος, Βιβλιοθηκονόμος e-mail: i.alevizos@uop.gr

Αναστασία Πιπέρη, Βιβλιοθηκονόμος e-mail: a.piperi@uop.gr

Παναγιώτης Ρουμανέας, Υπάλληλος Βιβλ/κης e-mail: p.roumaneas@uop.gr

Κων/νος Τσερπές, Υπάλληλος Εκτυπωτικής Μονάδας e-mail: k.tserpes@uop.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αντικάλαμος ΤΚ 241 00, Καλαμάτα

Τηλ. 27210 45195,6 27210 45191, Εκτυπωτική Μονάδα

e-mail.: lib.afa@uop.gr