Το Παράρτημα της Κορίνθου εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στεγάζεται προσωρινά σε 2 διαφορετικά κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο κέντρο της πόλης.

v    Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής συστεγάζεται με το αντίστοιχο τμήμα και  βρίσκεται στην οδό Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, στο ισόγειο.

Εκτείνεται σε δύο επίπεδα και καταλαμβάνει 175 τ.μ. Διαθέτει αναγνωστήριο δυναμικότητας 30 θέσεων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές αποκλειστικά για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της (Αναζήτηση καταλόγου (opac), ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων, Ιδρυματικό Αποθετήριο, Ερευνητικό Αποθετήριο)


Η συλλογή, η οποία καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο των κοινωνικών επιστημών, αποτελείται από επιστημονικά έντυπα και ηλεκτρονικές πηγέςσυναφή με τα αντικείμενα σπουδών, Διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές και προπτυχιακές διπλωματικές εργασίες.Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βιβλιοθήκες μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση πλήρους κειμένου  σε τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών, ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικών βιβλίων  διεθνούς εμβέλειας  μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών(HEAL-link).

 

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00

Προσωπικό Παραρτήματος:
Ευγενία Χοροζίδου, Προϊσταμένη Δ/νσης Βιβλιοθήκης, Βιβλιοθηκονόμος, e-mail:horοzidou@uop.gr
Αλεξάνδρα-Κυριακή Τσάκωνα, Υπάλληλος βιβλιοθήκης, e-mail:tsako@uop.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη,
ΤΚ 201 00, Κόρινθος
Τηλ. 27410 74997-8, Φαξ 27410 74985

v  Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων συστεγάζεται με το αντίστοιχο τμήμα και βρίσκεται στην οδό Λ. Αθηνών και Αριστοτέλους 1, στον 1ο όροφο. Έχει εμβαδόν 112 τ.μ., διαθέτει αναγνωστήριο δώδεκα θέσεων και είναι εξοπλισμένη με την τελευταία σύγχρονη τεχνολογία ώστε να ικανοποιούνται ακόμα και οι πλέον απαιτητικές ανάγκες στην ερευνητική ή διδακτική διαδικασία. Διαθέτει περισσότερα από 7.350 βιβλία.
Επίσης διαθέτει επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τις επιστήμες που άπτονται των επιστημονικών αντικειμένων του τμήματος. Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βιβλιοθήκες μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση πλήρους κειμένου σε τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών, ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικών βιβλίων  διεθνούς εμβέλειας, μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-link).

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης υπάρχουν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές για χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (WiFi).

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα: 9:00-15:00

Τρίτη – Παρασκευή: 9:00-20:00

Προσωπικό Παραρτήματος:
Ματίνα Γκουβούση, Διοικητική Υπάλληλος e-mail: matina@uop.gr
Αφροδίτη Ρούσση,ΕΤΕΠ e-mail: roussi@uop.gr

Μάριος Μπάρτζης, Βιβλιοθηκονόμος e-mail: mbartzis@uop.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Λ. Αθηνών και Αριστοτέλους 1
Τ.κ. 201 32, Κόρινθος
Τηλ. 27410 40041, Φαξ 27410 40050
e-mail: lib.pedis@uop.gr