Το Παράρτημα Σπάρτης εξυπηρετεί τις ανάγκες του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμούτης Σχολής Επιστημών Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείαςκαιτου Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτωντης Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουστη Σπάρτη.

Αποτελείται από δύο Μονάδες και στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

- Η Βιβλιοθήκη των Τμημάτων Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας στεγάζεται στο κτίριο του Πανεπιστημίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευσταθίου & Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών, στο ισόγειο.

Έχει εμβαδόν 125 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει αναγνωστήριο δυναμικότητας 20 θέσεων και είναι εξοπλισμένο με 11 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε οι χρήστες να κάνουν βιβλιογραφικές αναζητήσεις.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 8.500 βιβλία και ένα μεγάλο πλήθος επιστημονικών περιοδικών σχετικά με την επιστήμη της Διαχείρισης Αθλητισμού. Επίσης, έχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βιβλιοθήκες μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση πλήρους κειμένου σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και ηλεκτρονικά βιβλία διεθνούς εμβέλειας μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών(HEAL-link).

Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (WiFi).

Ώρες Λειτουργίαςγια το κοινό:

Διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους

Προσωπικό Παραρτήματος:

Κωνσταντίνος Λαφογιάννης, Βιβλιοθηκονόμος e-mail:lafogian@uop.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας :

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Λεωφόρος Ευσταθίου & Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών,

ΤΚ 231 00,

ΣπάρτηΤηλ. 27310 89653,

Φαξ 27310 89653

- Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στεγάζεται στο κτίριο Βαλιώτη του Πανεπιστημίου που βρίσκεται στην περιοχή Κλαδά, στον πρώτο όροφο.

Έχει εμβαδόν 147τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει αναγνωστήριο δυναμικότητας 30θέσεων και είναι εξοπλισμένο με 8 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε η χρήστες να κάνουν βιβλιογραφική έρευνα

.Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 7500 βιβλία,επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την επιστήμη της πληροφορικής, τις τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα,το διαδίκτυοκαι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Επίσης, έχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βάσεις δεδομένων μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση πλήρους κειμένου σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία διεθνούς εμβέλειας, μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών(HEAL-link).

Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (WiFi).

Ώρες Λειτουργίας για το κοινό:

Διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους

Προσωπικό Παραρτήματος :

Θεόδωρος Φωτάκης, Βιβλίοθηκονόμος e-mail:tfotakis@uop.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κτήριο Βαλιώτη,

Περιοχή Κλαδά

Τ.Κ. 23100,

Σπάρτη

Τηλ. 27310 82240 (506)

E-mail.: lib.ds@uop.gr